• Najčešće postavljena pitanja  Kursevi Španskog u Malagi
  • PONUDE  Kursevi španskog u Španiji ponuda
  • FOTOGRAFIJE  Galerija slika Škole španskog jezika u Malagi Pikaso
  • KNJIGA UTISAKA  Komentari studenata o kursevima španskog u Malagi Španija

Kontaktirajte nas

Tel.:    + 34 952 21 39 32
            + 34 952 22 79 48
Fax:    + 34 952 21 07 99
Radno vreme: od pon do pet
10:00 do 17:30
Sekretarice govore: engleski, nemački, francuski i španski
info@instituto-picasso.com
Skype: instituto.picasso

Mapa za posetioce

Become our agent abroad
Some of our accommodations have got Internet Wi-Fi
PDF Print E-mail
Španija

Poznata po svojoj istoriji, umetnosti, koridi, flamenku, plaži i mnogo sunčanih dana tokom godine, Španija nudi još mnogo više. Ova zemlja je već hiljadama godina jedna od kulturnih centara Evrope. Njeni gradovi, ali i najveće zabiti kriju spomenike od ogromnog značaja bilo zbog svoje starosti ili umetničke vrednosti, a da ne pominjemo prelepe prirodne parkove kojima obiluje.
Španija se nalazi na jugozapadu Evrope, na Iberijskom poluostrvu. Deli ovo poluostrvo sa Portugalijom i zauzima 80% njegove teritorije. Osim poluostrva, zauzima i Balearska ostrva (Majorka, Menorka, Ibica, Formantera i Kabrera) u Mediteranskom moru, Kanarska ostrva (obuhvataju 7 ostrva i nekoliko manjih ostrvca) u Atlanskom okeanu, na jugozapadu poluostrva u blizini obale Maroka, i dva grada u severnoj Africi, Seutu i Melilju. Španija je treća zemlja u Evropi po svojoj površini i peta po broju stanovnika. Na severu se graniči sa Francuskom i Andorom, koje deli prirodna granica Pirineja.alt

Spain is located at the Iberian Península, of which it occupies approximately 80% (the remaining 20% are occupied by Portugal), in the southwest of Europe.

Kada je u pitanju njena geografija, Španija poseduje pet velikih planinskih venaca i 50% njene teritorije nalazi se na jednoj velikoj visoravni. Izlazi na Mediteransko more na istoku, od Pirineja do Gibraltara, na Atlanski okean na zapadu od Gibraltara do Galisije, pri čemu deli veći deo ove obale sa Portugalijom i na severu izlazi na Kantabrijsko more.